Právě jsem dočetla knihu, u které jsem jistě přibrala alespoň 5 kg jen

nad těmi krásnými francouzskými názvy zákusků, natož pak nad těmi krémy,

kterými byly plněné. Naštěstí se u nás sehnat nedají, do Prahy je daleko

a ven se mi stejně v tomto počasí nechce :-).

Kniha se jmenuje Cukrárna v Paříži a napsala ji Jilie Caplinová.

Nedávno jsem sem vkládala od téže autorky Pekárnu v Brooklynu

a kniha byla napsána stejně dobře a poutavě.

 V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou.

Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit,

aby opět získala svůj lesk.

Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet.

Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala

v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz.

Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu

pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit.

A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to,

co by doopravdy chtěla dělat? Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci

zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže.

Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry.

Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala.

Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný

a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě

a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem.

Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské

cukrárně to, po čem opravdu touží? Přečtěte si knihu a vše se dozvíte.

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account