Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Pro mě jsou jedinou aktivitou spojenou s Vánoci na kterou se každoročně upřímně těším. Letos jsem se poprvé rozhodla vyzkoušet jejich zdravější verzi, která je navíc i bez lepku. A jelikož se dílo podařilo, rozhodla jsem se s Vámi podělit o recept.

Na těsto budete potřebovat:

2 lžíce bezlaktózového mléka

3 polévkové lžíce medu

perníkové koření

1 vejce

1 lžička bio prášku do pečiva

50 g másla

250 g hladké pohankové mouky

Na polevu:

moučkový cukr (od oka / 15-20 dkg )

1 vaječný bílek

1 lžička citrónové šťávy

Postup:

Změklé máslo utřete s medem, mlékem a celým vejcem, pak přidejte mouku smíchanou s perníkovým kořením a práškem do pečiva. Vypracujte těsto a nechte ho odležet do následujícího dne. (Já ho balím do fólie a skladuji v ledničce) Druhý den těsto vyválejte na pomoučněném vále, vykrájejte do libovolných tvarů a následně pečte v předehřáté troubě na 170°C cca 40min. Hotové perníčky nechte vychladnout a pak ozdobte polevou. (Polevu si můžete obarvit potravinářským barvivem)

Přeji Vám krásné a pohodové Vánoce.

♥Lucija
@lucijavesela

Tagy:
1 Komentář
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    Mňamka

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account