Burger King přichází s vylepšenou verzí ikonického Whopperu. Zákazníci se mohou těšit na nadýchanější housku, šťavnatější maso nově dochucené pepřem a solí a ideální teplotu podávání. Díky těmto vylepšením, inspirovaným zpětnou vazbou samotných zákazníků, se Whopper posouvá o krok blíže k dokonalosti – a to i ve své rostlinné variantě.
Řetězec Burger King u příležitosti oslav 70. výročí značky oznámil změnu receptury svého nejznámějšího burgeru – Whopperu. V nové receptuře si návštěvníci řetězce povšimnou tří hlavních novinek:
· Masová placka se i nadále připravuje ze 100% hovězího masa na opravdovém ohni. Ponovu je však šťavnatější a dochucená pepřem a solí.
· Houska je nadýchanější a díky glazování získala lesklejší vzhled. Hosté v ní po zakousnutí ucítí vylepšenou strukturu.
· Změny doznala také teplota servírování Whopperu, která nově dosahuje 55 až 60 °C.
„Na Whopper jsme byli vždy hrdí – to ale neznamená, že na něm nebylo co zdokonalit. Celosvětově vidíme, že se chuťové preference zákazníků mění. I proto jsme při přípravě nové receptury Whopperu oslovili naše stálé i nové příznivce a zeptali se jich, čím by náš legendární burger vylepšili. Jdeme tím ve stopách našeho závazku neustále zlepšovat chuť a složení našich produktů, aniž by ztratily to, co je pro ně charakteristické. Pevně věříme, že nový Whopper už teď kraluje chuťovým pohárkům našich tuzemských hostů a bude tomu tak i nadále,“ vysvětluje Filip Vostrý, marketingový manažer řetězce Burger King pro Českou republiku.
Rozhodli návštěvníci restaurací
Burger King dlouhodobě naslouchá potřebám a preferencím nejen pravidelných hostů svých restaurací, ale i lidí, kteří jeho restaurace pravidelně nenavštěvují. Při přípravě receptury nového Whopperu proto oslovil Burger King v průzkumu 3 800 respondentů a zeptal se jich, co by pomohlo jeho nejznámější burger přiblížit k dokonalosti. Z odpovědí vyplynulo, že je to právě houska, maso a teplota servírování.
Novinka potěší nejen „masožravce“, ale i ty, kteří se masu vyhýbají nebo se snaží jeho konzumaci omezovat. Všechny nové vlastnosti totiž zákazníci najdou i v plant-based variantě Whopperu. Lidé v Česku mohou nový Whopper v jeho masovém nebo plant-based provedení ochutnat již nyní v kterékoliv z tuzemských restaurací Burger King nebo si ho objednat přes dovážkovou službu.
Whopper mohli hosté restaurace poprvé ochutnat v roce 1957. Od té doby se stal jedním z nejznámějších burgerů na světě. Dnes se jich každou minutu celosvětově prodá přes 900 kusů.
Produktový tip: Ochutnejte klasický Whopper přivedený k dokonalosti
Máte velký hlad? Vyzkoušejte nový Whopper, který Burger King dotáhl k dokonalosti. Má nadýchanější, glazovanou housku, šťavnatější a chutnější maso a servíruje se při optimální teplotě 55 až 60 °C. Dopřejte si vylepšený Whopper v kterékoli restauraci Burger King nebo si ho objednejte k sobě domů. Více informací naleznete na stránkách www.burgerking.cz.
Foto a text: se souhlasem BURGER KING®