Remoska – originální český vynález
Malá elektrická pečicí mísa zvaná Remoska je ryze český vynález, který se používá už od roku 1957. Je skvělým řešením v kuchyních, kde chybí trouba, a například kuře upečené s bramborami v jedné misce patří k českým chalupářským a chatařským srdcovkám.
Dnešní remosky jsou již mnohem modernější, ale za mého mládí to byl vynikající vynález..
Jo, tak o remosce vím, že je to český patent. A také jsem v ní několikrát pekla. Máme jí ještě i na chatě a věřím, že i u mamky ve špajzce by se někde našla. Ideální, když člověk potřebuje upéct třeba jen dvě, nebo 4 porce masa.
je to tak… na menší pečení úplně remoska stačí
Jejda, tak to jste Nelo, hodně mladá. Já jsem svůj dospělý život začínala v garsonce s dvouvařičem a místo trouby jsem si právě pořídila remosku. Nebylo snadné se v ní naučit péct, al byla fajn. Používala jsem ji asi tak 20 let :-). I když jsme již měli dům, sporák, troubu, ale remoska se vždy hodila.
Takže děkuji za inspiraci…
Vím jen od lidí a čtení, já se s ní bohužel nesetkala….