Žemlovka

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 38 minutes
Porce 0
Uvařila marieherzogova

Ingredience

  • 7 ks Rohlík
  • 500 g Jablka
  • 1 ks Tvaroh
  • 500 ml Mléko
  • 2 ks Vejce
  • 1 lžíce Cukr moučka
  • 1 lžička Skořice
  • Rozinky, ořechy
  • 4 plátky Máslo

Instrukce

  • Žemlovku mají rádi snad všichni. Tahle je s jablky a tvarohem. Dáte si?
    Nakrájíme rohlíky na kolečka, v míse je pokropíme mlékem. Mezitím nastrouháme jablka a v jiné misce připravíme rozmíchaný tvaroh s cukrem a trochou mléka. Kolečka rohlíku vyjmeme z mísy a poklademe první vrstvu na pekáč. Navršíme na to nastrouhaná jablka, rozinky, 1 lžíci cukru a skořici. Přidáme tvaroh a opakujeme další vrstvou rohlíků až do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu rohlíků poklademe plátky másla a zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehaly dvě celá vejce. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů Celsia 30-40 minut. Vrch pekáčku můžeme přikrýt pečicím papírem, aby se vršek nepřichytil. Je to výborný a rychlý oběd či večeře a milují ho především děti.  [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account