Žemlovka
Ingredience
- 7 ks Rohlík
- 500 g Jablka
- 1 ks Tvaroh
- 500 ml Mléko
- 2 ks Vejce
- 1 lžíce Cukr moučka
- 1 lžička Skořice
- Rozinky, ořechy
- 4 plátky Máslo
Instrukce
- Žemlovku mají rádi snad všichni. Tahle je s jablky a tvarohem. Dáte si?Nakrájíme rohlíky na kolečka, v míse je pokropíme mlékem. Mezitím nastrouháme jablka a v jiné misce připravíme rozmíchaný tvaroh s cukrem a trochou mléka. Kolečka rohlíku vyjmeme z mísy a poklademe první vrstvu na pekáč. Navršíme na to nastrouhaná jablka, rozinky, 1 lžíci cukru a skořici. Přidáme tvaroh a opakujeme další vrstvou rohlíků až do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu rohlíků poklademe plátky másla a zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehaly dvě celá vejce. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů Celsia 30-40 minut. Vrch pekáčku můžeme přikrýt pečicím papírem, aby se vršek nepřichytil. Je to výborný a rychlý oběd či večeře a milují ho především děti. [x]