zelí s klobáskou a jablkem
Ingredience
- 500 g sterilovaného bílého zelí
- 2 zelená jablka
- 100 ml jablečného moštu
- 3 oblíbené klobásy jedna pálivá, dvě nepálivé
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Instrukce
- 1.Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
- 2.Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.
- 3.Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů.
zajímavý recept, stál by za vyzkoušení 🙂
Zaujala mě kombinace. Tak jsme zkusili a výborne.