Zeleninový relish z cuket a paprik

Vytisknout recept
Relish je ochucená zeleninová směs, která se používá jako doplněk hot dogů, burgerů či sendvičů. Má typickou sladkokyselou chuť a hrubší strukturu. Obvykle se připravuje z okurek, cuket, cibule nebo paprik. Jeho výrazná chuť zaujme při každé grilovačce. Je praktické lehce ho zahustit přírodním pektinem, který zajistí příjemnou stabilní konzistenci. Můžete ho zavařit do skleniček a mít po ruce kdykoliv během roku.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 3 střední cukety
  • 2 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 lžičky soli nebo dle chuti
  • 1 –2 lžičky Ovocného pektinu Labeta
  • 250 g cukru
  • 180 ml vinného octa
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička indického kari koření
  • pepř

Instrukce

  • Cukety nastrouhejte na hrubo, osolte a nechte alespoň půl hodiny pustit vodu. Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na drobnější proužky. Všechnu zeleninu dejte do hrnce, přidejte cukr, ocet a koření. Směs pozvolna vařte asi 15 minut. Přidejte lžičku až dvě pektinu, aby měla směs lepší konzistenci. Vařte ještě 5 až 10 minut podle stavu zeleniny. Ne ní cílem zeleninu vařit příliš dlouho, stále by si měla zachovat svou strukturu. Směs naplňte do sterilizovaných sklenic. Můžete jen otočit dnem vzhůru nebo i krátce zavařit.

Notes

TIP: Pokud chcete docílit více tradiční chuti zeleniny bez kurkumy a jiných orientálních druhů koření, můžete ji povařit v nálevu připraveného z produktu Lako Labeta.
 
Připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.
 
Zdroj a foto: Labeta
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account