Relish je ochucená zeleninová směs, která se používá jako doplněk hot dogů, burgerů či sendvičů. Má typickou sladkokyselou chuť a hrubší strukturu. Obvykle se připravuje z okurek, cuket, cibule nebo paprik. Jeho výrazná chuť zaujme při každé grilovačce. Je praktické lehce ho zahustit přírodním pektinem, který zajistí příjemnou stabilní konzistenci. Můžete ho zavařit do skleniček a mít po ruce kdykoliv během roku.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
3střední cukety
2cibule
2zelené papriky
2lžičky solinebo dle chuti
1–2 lžičky Ovocného pektinu Labeta
250gcukru
180mlvinného octa
1lžička kurkumy
1lžička indického kari koření
pepř
Instrukce
Cukety nastrouhejte na hrubo, osolte a nechte alespoň půl hodiny pustit vodu. Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na drobnější proužky. Všechnu zeleninu dejte do hrnce, přidejte cukr, ocet a koření. Směs pozvolna vařte asi 15 minut. Přidejte lžičku až dvě pektinu, aby měla směs lepší konzistenci. Vařte ještě 5 až 10 minut podle stavu zeleniny. Ne ní cílem zeleninu vařit příliš dlouho, stále by si měla zachovat svou strukturu. Směs naplňte do sterilizovaných sklenic. Můžete jen otočit dnem vzhůru nebo i krátce zavařit.
Notes
TIP: Pokud chcete docílit více tradiční chuti zeleniny bez kurkumy a jiných orientálních druhů koření, můžete ji povařit v nálevu připraveného z produktu Lako Labeta.Připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.