Zeleninová polévka s hořčicí a kořeněnými fazolemi
Ingredience
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pórek
- 2 větší brambory
- 2 lžíce hořčice Hellmann's gurmánská
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 ml vody z fazolí
- sůl a pepř
- 200 g fazolí
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky cukru
- sůl a pepř
Instrukce
- Cibule nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechejte zesklovatět.
- Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno, přidejte k cibuli a restujte další 3 minuty.
- Pórek důkladně očistěte, nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a restujte alespoň 5 minut.
- Brambory umyjte (nemusíte loupat), nastrouhejte najemno a přidejte do hrnce. Krátce orestujte, zalijte vodou z fazolí, přidejte ještě cca 500 ml vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu a nechejte npovařit a mírném plameni 15 minut.
- Do polévky přidejte dvě lžíce hořčice (může být i více, dle chuti), zamíchejte a ještě krátce povařte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte fazole a restujte asi 5 minut.
- Přidejte koření a restujte dalších 5 minut, dokud fazole nezezlátnou a nejsou jemně křupavé.
Zajímavý recept, musím někdy zkusit.
zajímavé, ráda bych ochutnala…
Hm, tak toto bych asi musela nejprve někde ochutnat, ta hořčice mi do polévky zrovna dvakrát nesedí.