Zeleninová polévka s hořčicí a kořeněnými fazolemi

Vytisknout recept
Snadná, chutná a vydatná polévka, která vždy potěší.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 2 větší brambory
  • 2 lžíce hořčice Hellmann's gurmánská
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml vody z fazolí
  • sůl a pepř
  • 200 g fazolí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl a pepř

Instrukce

  • Cibule nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechejte zesklovatět.
  • Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno, přidejte k cibuli a restujte další 3 minuty.
  • Pórek důkladně očistěte, nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a restujte alespoň 5 minut.
  • Brambory umyjte (nemusíte loupat), nastrouhejte najemno a přidejte do hrnce. Krátce orestujte, zalijte vodou z fazolí, přidejte ještě cca 500 ml vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu a nechejte npovařit a mírném plameni 15 minut.
  • Do polévky přidejte dvě lžíce hořčice (může být i více, dle chuti), zamíchejte a ještě krátce povařte.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte fazole a restujte asi 5 minut.
  • Přidejte koření a restujte dalších 5 minut, dokud fazole nezezlátnou a nejsou jemně křupavé.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    4 stars
    Zajímavý recept, musím někdy zkusit.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    3 stars
    zajímavé, ráda bych ochutnala…

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Hm, tak toto bych asi musela nejprve někde ochutnat, ta hořčice mi do polévky zrovna dvakrát nesedí.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account