Zeleninová polévka

Vytisknout recept
Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.
V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.

1/2ks - květák
2ks - mrkev
1hrst - zelený hrášek
1ks - kedlubna
2lžíce - másla
2l - drůběží vývar
1špetka - sůl pepř
1hrst - sekané bylinky (petrželřapíkatý celer...)
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila FrantiškaVozdecká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account