zdravá koprová omáčka

Vytisknout recept
Chuť kopru buď milujeme nebo úplně nesnášíme. 🙂
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • čerstvý kopr asi 50 g
  • 200 ml mléka 1 5% tuku
  • 200 ml vody
  • 200 g cottage sýru kelímek
  • 400 ml acidofilního mléka 3 8% tuku
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky nebo 2 menší brambory
  • sůl
  • sladidlo dle chuti použila jsem 1 lžíci cukru a 2 lžíce čekankového sirupu
  • ocet dle chuti

Instrukce

  • Toto jídlo připravuji ve svém Thermomixu. Je to otázka pár minut, protože si Thermomix sám míchá i mixuje, takže odpadá strach z připálení mléka (což se na plotně často stává). Ale kdo nemá tohoto pomocníka, tak jsem vám postup sepsala níže.
  • Mouku smícháme se studenou vodou a prošleháme, aby se nevytvořily žmolky. (Místo mouky můžeme použít najemno nastrouhanou bramboru, která nám omáčku také hezky zahustí). Dáme do hrnce vařit, asi 10 minut, aby se mouka dostatečně provařila a nebyla v omáčce cítit. Poté přidáme mléko, které necháme krátce projít varem. Následně přidáme rozmixovaný cottage sýr a acidofilní mléko (už necháme jen prohřát, nevaříme, protože by se nám mohlo acido mléko "zdrcnout".).
  • Poté dochutíme sladidlem, solí, případně octem a vmícháme najemno nasekaný kopr.
  • Podáváme s vařenými bramborami, vajíčkem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.
  • Přeji dobrou chuť.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Koprovku mám ráda, ale s hovězím masem. To je teď hodně drahé.

  2. Koprovou omáčku mám ráda, ale dělám jí jinak, toto je už moc velká “moderna” a ještě pažitka v koprovce na ozdobení….

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Dělám jinak, ale taky mám pocit, že vždy zdravě… už jsme ji dlouho neměli :-).

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account