2lžíce celozrnné špaldové moukynebo 2 menší brambory
sůl
sladidlo dle chutipoužila jsem 1 lžíci cukru a 2 lžíce čekankového sirupu
ocetdle chuti
Instrukce
Toto jídlo připravuji ve svém Thermomixu. Je to otázka pár minut, protože si Thermomix sám míchá i mixuje, takže odpadá strach z připálení mléka (což se na plotně často stává). Ale kdo nemá tohoto pomocníka, tak jsem vám postup sepsala níže.
Mouku smícháme se studenou vodou a prošleháme, aby se nevytvořily žmolky. (Místo mouky můžeme použít najemno nastrouhanou bramboru, která nám omáčku také hezky zahustí). Dáme do hrnce vařit, asi 10 minut, aby se mouka dostatečně provařila a nebyla v omáčce cítit. Poté přidáme mléko, které necháme krátce projít varem. Následně přidáme rozmixovaný cottage sýr a acidofilní mléko (už necháme jen prohřát, nevaříme, protože by se nám mohlo acido mléko "zdrcnout".).
Poté dochutíme sladidlem, solí, případně octem a vmícháme najemno nasekaný kopr.
Podáváme s vařenými bramborami, vajíčkem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.