Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 1 kg mleté mäso (bravčové alebo hovädzie)
  • 1 ks cibuľa
  • 1 - 2 kg zemiaky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • provensalske korenie

BEŠAMEL

  • maslo
  • hladká múka
  • 750 ml mlieko
  • soľ - mleté čierne korenie

Instrukce

  • Predstavujem Vám náš dnešný obed :-D.... a ďalšie obľúbené jedlo manžela 🙂
     
    Suroviny:zemiaky, 1kg mletého mäsa, cibuľa, olej, provensalske korenie, soľ, mleté čierne korenieBešamel: maslo, hladká múka, ¾ l mlieka, soľ, mleté čierne korenie
    Postup:
    Očistéme si zemiaky a pokrajame ich na hrubšie kolieska.
    Mäso: Cibuľu pokrajeme na drobno a orestujeme ju na oleji. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a trochu provensalského korenia. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
    Bešamel: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a urobíme kašu. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania. Nakoniec osolíme a okoreníme.
    Na spodok hlbšieho plechu rozotrieme trochu bešamelu a poukladáme zemiaky. Na zemiaky dáme polovicu mletého mäsa, ktoré pokvapkáme bešamelom. Znovu dáme vrstvu zemiakov, zbytok mletého mäsa a pokvapkáme bešamelom. Nakoniec dáme opäť vrstvu zemiakov a bešamel. Pečieme pri teplote 160°C cca 1 hodinu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account