Zapečené kuřecí řízky na tatarské omáčce s bramborovými noky

Vytisknout recept
 
Postup: 
Omyjeme a očistíme kuřecí řízky. Maso osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. ( mletým i snítky) Dáme je na pekáč a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Navrch poklademe osolenými žampiony. 
Smícháme tatarskou omáčku se zakysanou smetanou a mírně osladíme. Řízky polijeme touto směsí. 
 
Pečeme asi 45 minut při teplotě 180°C. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme chvíli zapéci dozlatova. 
 
 
Bramborové noky: 
Uvaříme si předem brambory ve slupce v osolené vodě. Necháme je vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle. Pak přidáme vejce, sůl, máslo, muškátový květ a hrubou mouku. Zaděláme těsto a vytvarujeme válcovité nočky. 
Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. 
 
Podáváme kuřecí maso s bramborovými nočky. 
 
 Přeji vám dobrou chuť !!!
4ks - kuřecí stehenní řízky
1ks - cibule
500g - žampiony
200g - tatarská omáčka
200g - zakysaná smetana
1špetka - sůl, pepř
200g - strouhaný tvrdý sýr
1lžička - rozmarýn mletý
párks - snítka rozmarýnu
500g - brambory
200g - hrubá mouka
2ks - vejce
1špetka - muškátový květ
2lžíce - máslo
příprava - 45
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account