Zapečené (Francouzské) brambory
Ingredience
- 8 vařených brambor
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 150 g uzeného masa či uzeniny
- 150 g eidamu
- 3 celá vejce
- plnotučná hořčice
- sůl a pepř
- kousek červené kapie sterilovaný hrášek, zelené bylinky, pórek...
Instrukce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Dáme jí na pánev se lžící sádla, orestujeme.
- Přihodíme pokrájené uzené či uzeninu, spolu chvilenku osmažíme.
- Vařené brambory nakrájíme na kostičky, dáme do mísy.
- K bramborám přidáme maso s cibulkou, případně červenou kapii, sterilovaný hrášek.
- Přisolíme, opepříme, dáme lžíci hořčice a vyklepneme do mísy i celá vajíčka.
- Vše lehce promícháme a dáme do zapékací mísy, kterou jsme předtím vymazali sádlem.
- Podáváme ideálně se zeleninovým salátem či sterilovanou okurkou.
Dobrota, také udělám.
Kdo by neznal a nemiloval 😀
Přesně tak…
Tako občas zpracuji vše, co nám zbylo podobným způsobem. Ideální možnost.
Přesně tak, taková jídla mám ráda hned ze dvou důvodů…za prvé je to chutné a za druhé člověk opravdu zpracuje, co se dá…