Zapečené brambory
Ingredience
- 8 brambor
- kousek pórku
- 400 g čerstvých žampionů
- 10 dkg anglické slaniny /my měli plátky)
- 1 šlehačka na vaření 12%
- sůl pepř, koření
- kousek másla na vymazání zapékací mísy
Instrukce
- vymažeme si zapékací mísu (nebo plech, pekáč) máslem či sádlem
- brambory oloupeme a nakrájíme na plátky do zapékací mísy.
- Osolíme, opepříme, podle chuti přidáme koření /tymián, rozmarýn,.../
- přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony
- Dále pórek a na kousky anglickou)
- Vše společně promícháme
- Vložíme do rozehřáté trouby asi na 160°C a pečeme cca 20-25 min.
- Poté zalijeme 200 ml smetany a necháme ještě 15 min zapéct.
- Dobrota, kterou můžeme dozdobit zeleným nebo paprikou, rajčetem, okurkou.
obrázok je taký nie veľmi lákavý ale určite je to chutné.
Dobrý recept, takové mám ráda.
jasně, jeden pekáč, málo nádobí, a navíc jsou to dobroty 🙂
mnam, vymenim slaninu za sunku a zkusim 🙂
tak tam je fajn, že člověk může dát opravdu to, co je doma a výsledek stojí pokaždé za to
přesně jak píše Jarka, lze tam dát, co je doma a potřebujeme spotřebovat…
Jako byla to mňamka…. o tom žádná…
Tato jídla mám moc ráda a když jsou nové brambory, tak je ani neloupu, jen řádně omyji a dávám se slupkou. Dobrota již od pohledu, mňam.