Zajíc velikonoční s kapkou Skotské

Vytisknout recept
Opilý zajíček, který potěší i dospělé koledníky.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova sladké, Velikonoce
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 4
Kalorie 361
Uvařila LenkaVojnova

Ingredience

  • 85 g másla
  • 85 g cukru
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks celé vejce
  • 110 g hl. mouky
  • 1/4 ks kypřicího přášku
  • 7 g mandlí plátkových
  • 1/4 ks perníkového koření
  • 50 g sušeného ovoce
  • 2 g pomerančové kůry
  • trochu šťávy z pomeranče
  • 2 g citronové kůry
  • 2 PL whisky

Instrukce

  • Vymažeme si formu zajíčka (velikost 20 cm) máslem a vysypeme hladkou moukou. Přebytečnou mouku z formy sklepeme. Necháme si povolit máslo, které vyšleháme s cukrem moučkou do hladkého krému. Postupně přišleháváme vejce, whisky a zakápneme pomerančovou štávou.
    Do mouky zamícháme citrónovou, pomerančovou kůru, nakrájené sušené ovoce, mandlové plátky, kypřící prášek, perníkové koření. Do vyšlehané směsi vařečkou zamícháme mouku s přísadami. Těstem naplníme zajíčka, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 50 minut.
    Po upečení nechte krátce vychladnout, odklopte horní část formy a nechte zajíčka dalších deset minut chladnout. Po částečném vychladnutí vyklopte zajíčka z formy a dozdobte.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 1g | Kalorie: 361kcal | Tuky: 15g | Protein: 6g | Cukry: 50g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account