Wild Turkey Flan Huga Hromase
Ingredience
- • 100 ml kondenzovaného slazeného mléka
- • 100 ml smetany na šlehání
- • 200 ml plnotučného mléka
- • 5 vajec
- • sklenka bourbonu Wild Turkey 101
- • 200 g cukru
Instrukce
- Cukr nechte na rozpálené pánvi zkaramelizovat a horkým karamelem následně vylijte dno nádoby, ve kterém budete flan chystat. Karamel vzápětí nechte ztuhnout a vychladnout. Rozmixujte mléka se smetanou s vajíčky a výslednou směs nalijte na karamel v zapékací nádobě. Zapékací nádobu přikryjte alobalem a umístěte do pekáčku s horkou vodou. Obě nádoby vložte do trouby rozehřáté na 160 °C minimálně na jednu hodinu. Hotový flan poznáte tak, že hmota ztuhne a při lehkém zatřepání vidíte, že je kompaktní. Hotový flan nechte přes noc vychladnout a druhý den můžete servírovat.
Moc dobrý dezert.