Vyzkoušejte i Vy vynikající polentový koláč se špenátem
Ingredience
- 250 ml Mléko
- 1/2 hrnek Polenta
- 30 g Máslo
- 150 g Čerství listový špenát
- 1 ks Menší červená cibule
- 6 ks Vejce
- 125 ml Smetana
- 70 g Kozí sýr
- 3 špetka Sůl, pepř
- 25 g Parmezán
Instrukce
- Už Vás nebaví večeře formou namazaného pečiva se salámem či se zeleninou? Vyzkoušejte tento zdravý a lehký pokrm! Hodí se nejen k večeři, ale třeba i na oběd. Jelikož v koláči není použito žádné maso, ocení tento recept i vegetariáni 🙂 Do hrnce nalijeme 250 ml vody a přilijeme mléko. Přivedeme k varu. Poté postupně přisypáváme polentu a promícháváme, aby se nevytvořily hrudky. Snížíme pod hrncem plamen a mícháme dalších 5 minut. Do horké polenty ještě vmícháme máslo a trochu parmazánu. Podle chuti osolíme a opepříme.Dno kulaté dortové formy vyložíme pečícím papírem. Vzniklou směs z polenty přendáme do formy a rovnoměrné rozložíme. Na vzniklý korpus rozložíme listy špenátu a nakrájené kousky cibule. Rozšleháme vajíčka ve smetaně, osolíme a směsí přelijeme korpus se špenátem. Navrch hotového koláče rozdrobíme kozí sýr. Pečeme asi 40 minut. Jelikož ne každý má rád kozí sýr, lze tento recept obměnit a použít např. nivu. I s tou je koláč vynikající 🙂