Vyzkoušejte i Vy vynikající polentový koláč se špenátem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila TerezaDoleželová

Ingredience

  • 250 ml Mléko
  • 1/2 hrnek Polenta
  • 30 g Máslo
  • 150 g Čerství listový špenát
  • 1 ks Menší červená cibule
  • 6 ks Vejce
  • 125 ml Smetana
  • 70 g Kozí sýr
  • 3 špetka Sůl, pepř
  • 25 g Parmezán

Instrukce

  • Už Vás nebaví večeře formou namazaného pečiva se salámem či se zeleninou? Vyzkoušejte tento zdravý a lehký pokrm! Hodí se nejen k večeři, ale třeba i na oběd. Jelikož v koláči není použito žádné maso, ocení tento recept i vegetariáni 🙂
     
    Do hrnce nalijeme 250 ml vody a přilijeme mléko. Přivedeme k varu. Poté postupně přisypáváme polentu a promícháváme, aby se nevytvořily hrudky. Snížíme pod hrncem plamen a mícháme dalších 5 minut. Do horké polenty ještě vmícháme máslo a trochu parmazánu. Podle chuti osolíme a opepříme.
    Dno kulaté dortové formy vyložíme pečícím papírem. Vzniklou směs z polenty přendáme do formy a rovnoměrné rozložíme. Na vzniklý korpus rozložíme listy špenátu a nakrájené kousky cibule. Rozšleháme vajíčka ve smetaně, osolíme a směsí přelijeme korpus se špenátem. Navrch hotového koláče rozdrobíme kozí sýr. Pečeme asi 40 minut.
     
    Jelikož ne každý má rád kozí sýr, lze tento recept obměnit a použít např. nivu. I s tou je koláč vynikající 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account