Vločková kaše s jahodami, banánem a vlašskými ořechy. Snídaně, která zahřeje a dodá živiny na celé dopoledne

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1/4 hrnek Jemné ovesné vločky
  • 1/2 hrnek Mléko (rostlinné, obyčejné)
  • 1 lžíce Med
  • 1 lžíce Chia semínka
  • 8 ks Jahod (mražené, čerstvé)
  • 1 ks Banán
  • 4 lžíce Vlašské ořechy
  • 1 špetka Mletá skořice

Instrukce

  • Nastartujte svůj nový den pořádnou dávkou vitamínů, vlákniny a bílkovin. Budete se cítit plné elánu, vitality a fit celé dopoledne. Kaše zasytí, prohřeje a dodá potřebné živiny.
    Příprava je snadná a časově nenáročná.
    Co budete potřebovat?
    1/4 hrnku jemných ovesných vloček1/2 hrnku mléka (rostlinného nebo obyčejného)1 PL medu1 PL Chia semínek6-8 ks jahod (čerstvých nebo mražených)1 ks banán4 PL nasekaných vlašských ořechů
    Jak postupovat?
    Chia semínka namočte do 3 PL studené vody a nechte nabobtnat. Po pár minutách vznikne hustá gelová hmota.
    Mléko nalijte do rendlíku a přiveďte k varu. Nejraději používám mandlové. Má jemnou nasládlou chuť, je bohaté na celou řadu vitamínů a navíc s omlazujícím účinkem.
    Nasypte do něj ovesné vločky a vařte asi 1 minutu, dokud vám nevznikne hustá kaše. Oslaďte medem a přidejte vidličkou rozmačkaný banán, nasekané ořechy a Chia gel. Důkladně promíchejte a dejte na chvilku odstát, aby se chutě a vůně propojily.
    Pokud použijete jahody mražené, vložte je prohřát do kastrůlku, aby povolily a pustily šťávu. Zasypte skořicí.
    Ovesnou kaši nalijte do misky, přelijte horkými jahodami (nebo nakrájenými čerstvými) a podávejte.
    Dobrou chuť, úspěšné ráno a dokonalý start do nového dne.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account