
Vepřové maso v kapustě
Kdo čtete mé příspěvky víte, že jsem tuhle dělala kapustovou polévku.
Zbyla mi půlka hlávky kapusty, a tak jsem ji dneska zpracovala zase podle naší maminky. Zde máte recept.
Maso v kapustě:
500 g vepřové kýty nebo plece
1/2 kapusty
sůl, pepř, kmín drcený
vývar
Maso si umyjeme a pokrájíme na kostky, kapustu do větší mísy na proužky, košťály rozdáme v rodině, jsou prý zdravé /říkala moje maminka, že je v nich hodně vitamínů/, cibuli na jemno.
Já vařím hodně v tlakovém hrnci /papíňák/, tak zde jsou minuty na vaření v něm.
Do hrnce dáme trochu oleje (sádlo) a na tom necháme zesklovatět cibulku. Já osobně jsem kdysi přišla na to, že když se cibulka hned trochu osolí, nespálí se. Takže osolíme cibulku, po chvíli přidáme maso a necháme ho zprudka opéci, mícháme.
Nakonec přidáme pokrájenou kapustu, znovu promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou. Ne moc, jen aby se mělo maso v čem dusit. Neděláme polévku!
Pozor na to, že v papíňáku nesmíte mít více surovin než do dvou třetin hrnce. S tlakovým hrncem pracuji již asi 40 let, ale toto jsem nikdy neporušila.












