Velikonoční polévka šmigrustovka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • uzený vývar vývar z uzeného masa povařeného s 1 cibulí 1 litr
  • uzené vepřové maso z vývaru
  • klobása papriková klobása typu čabajka 1 ks
  • smetana ke šlehání 33 % tuku 60 ml
  • hladká mouka 1–2 lžíce
  • vejce natvrdo 4 ks
  • křen čerstvý a nastrouhaný
  • pažitka
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý

Instrukce

  • Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.
  • Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájená natvrdo uvařená vejce a zalijte horkou polévkou s klobásou.
  • Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.
6 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Vyzerá byť dosť ťažká na trávenie

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Možná vyzkouším.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak tuto polévku neznám, ani jsem nikdy neochutnala. Částečně připomíná zelňačku, ale zelí chybí a navíc vejce a křen….No chtělo by to ochutnat a následně by se vidělo…

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    viděla jsem, jak ji někdo vařil v TV v pořadu o vaření, zajímavá polévka, která jistě bude chutnat

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Hlavně vydatná 🙂

      • Lenka Hudečková 2 roky ago

        to věřím, vypadá hustá a dobrá 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account