Velikonoční polévka šmigrustovka
Ingredience
- uzený vývar vývar z uzeného masa povařeného s 1 cibulí 1 litr
- uzené vepřové maso z vývaru
- klobása papriková klobása typu čabajka 1 ks
- smetana ke šlehání 33 % tuku 60 ml
- hladká mouka 1–2 lžíce
- vejce natvrdo 4 ks
- křen čerstvý a nastrouhaný
- pažitka
- sůl
- pepř čerstvě mletý
Instrukce
- Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.
- Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájená natvrdo uvařená vejce a zalijte horkou polévkou s klobásou.
- Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.
Vyzerá byť dosť ťažká na trávenie
Zajímavý recept. Možná vyzkouším.
Tak tuto polévku neznám, ani jsem nikdy neochutnala. Částečně připomíná zelňačku, ale zelí chybí a navíc vejce a křen….No chtělo by to ochutnat a následně by se vidělo…
viděla jsem, jak ji někdo vařil v TV v pořadu o vaření, zajímavá polévka, která jistě bude chutnat
Hlavně vydatná 🙂
to věřím, vypadá hustá a dobrá 🙂