Netradiční recept na velikonočního beránka. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Vytisknout recept
Pečete tradičního velikonočního beránka? Já nikdy, já vlastně nikdy žádného nepekla, až dnes …
Dokonce jsem si včera koupila i formu, takže premiéra a jasně, že jako typická metabolic snídaně. Použila jsem recept na můj klasický zrníčkový žitný chléb, ale tentokrát jsem přidala banán.
Prostě Velikonoce, a ráda bych, aby chutnalo všem. Banán nahradí klasický cukr a hlavně vajíčka. Těch se do klasického beránka dává hojně. Jelikož je tady hromada semínek, které jsou v  hubnoucím METABOLIC balance plánu stravování již jako hlavní a jediná bílkovina, vejce jednoduše můžeme vynechat. Suplují ho tady také chia semínka.

Takže recept:
POSTUP:
  1. Smícháním všech suchých ingrediencí a teplé vody necháme vzniklé těstíčko odpočinout.
  2. Dáme mu prostor cca 30 minut aby z vody navlhli semínka, hlavně chia. Přesně dostatek času než se dostatečně rozpálí trouba na 220°C. Po 15 minutách přimícháme lžíci oleje, ideálně pružnou plastovou stěrkou párkrát propracujeme těsto.
  3. Formu lehce vytřeme olejem, vlijeme připravené vykynuté (nelekjte se, kestli se netváří, že vykynulo) těsto, a pečeme v troubě při 160°C asi 60 minut.

    Těsto lehce vyklopíme na plech (vážně se lehce vyklopí) a dopečeme do křupava na plechu dalších 20 minut. Po úplném vychlazení (když to zvydržíte), krájíme na plátky.
    Chutná sám osobě sladce, ale domácím džemem z hrušek, nebo jahod určitě nikdo nepohrdne.
    Jestli vám beránek, jeho chuť a „struktura“ zrníček zachutná, vyzkoušejte variantu, kdy si těsto připravíte večer předem do lednice, třeba v sobotu a klidně bez banánu. 
    V neděli ráno máte za 30 minut hotové dokonalé zrníčkové sušenky ke snídani. Klidně i na slano s avokádovým guacamole nebo k jakémukoliv zeleninovému čatní.
    Stačí vám rozpálená trouba, pečící papír, a velikost kopečků pak záleží na tom, jak veliké máte rádi sušenky.
    U nás vedou velikosti vdolků …
    Dejte vědět.

Více zajímavých fotografií k postupu receptu a receptů najdete na: www.dokonala-postava.com
200g - Žitná mouka
1lžička - sůl
7g - sušené droždí (Labela)
4lžíce - semínka: Chia, slunečnice, dýně. lněné; každé
1lžíce - olej
1ks - zralý banán
400ml - voda
příprava - 30
vaření - 80
Kategorie Cukroví
Uvařila MonikaHemerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account