![](https://www.zenysro.cz/images/recipe/9504/main.jpg)
Netradiční recept na velikonočního beránka. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Prostě Velikonoce, a ráda bych, aby chutnalo všem. Banán nahradí klasický cukr a hlavně vajíčka. Těch se do klasického beránka dává hojně. Jelikož je tady hromada semínek, které jsou v hubnoucím METABOLIC balance plánu stravování již jako hlavní a jediná bílkovina, vejce jednoduše můžeme vynechat. Suplují ho tady také chia semínka.
Takže recept: POSTUP:
- Smícháním všech suchých ingrediencí a teplé vody necháme vzniklé těstíčko odpočinout.
- Dáme mu prostor cca 30 minut aby z vody navlhli semínka, hlavně chia. Přesně dostatek času než se dostatečně rozpálí trouba na 220°C. Po 15 minutách přimícháme lžíci oleje, ideálně pružnou plastovou stěrkou párkrát propracujeme těsto.
- Formu lehce vytřeme olejem, vlijeme připravené vykynuté (nelekjte se, kestli se netváří, že vykynulo) těsto, a pečeme v troubě při 160°C asi 60 minut.
Těsto lehce vyklopíme na plech (vážně se lehce vyklopí) a dopečeme do křupava na plechu dalších 20 minut. Po úplném vychlazení (když to zvydržíte), krájíme na plátky.
Chutná sám osobě sladce, ale domácím džemem z hrušek, nebo jahod určitě nikdo nepohrdne. Jestli vám beránek, jeho chuť a „struktura“ zrníček zachutná, vyzkoušejte variantu, kdy si těsto připravíte večer předem do lednice, třeba v sobotu a klidně bez banánu.
V neděli ráno máte za 30 minut hotové dokonalé zrníčkové sušenky ke snídani. Klidně i na slano s avokádovým guacamole nebo k jakémukoliv zeleninovému čatní.
Stačí vám rozpálená trouba, pečící papír, a velikost kopečků pak záleží na tom, jak veliké máte rádi sušenky.
U nás vedou velikosti vdolků … Dejte vědět.