Netradiční recept na velikonočního beránka. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 20 minutes
Porce 0
Uvařila MonikaHemerová

Ingredience

  • 200 g Žitná mouka
  • 1 lžička Sůl
  • 7 g Sušené droždí
  • 4 lžíce Chia semínka slunečnice, dýně, lněné; od každého 1lžíce
  • 1 lžíce Olej
  • 1 ks Zralý banán
  • 400 ml Voda

Instrukce

  • Pečete tradičního velikonočního beránka? Já nikdy, já vlastně nikdy žádného nepekla, až dnes …
    Dokonce jsem si včera koupila i formu, takže premiéra a jasně, že jako typická metabolic snídaně. Použila jsem recept na můj klasický zrníčkový žitný chléb, ale tentokrát jsem přidala banán. Prostě Velikonoce, a ráda bych, aby chutnalo všem. Banán nahradí klasický cukr a hlavně vajíčka. Těch se do klasického beránka dává hojně. Jelikož je tady hromada semínek, které jsou v  hubnoucím METABOLIC balance plánu stravování již jako hlavní a jediná bílkovina, vejce jednoduše můžeme vynechat. Suplují ho tady také chia semínka.Takže recept:
    POSTUP:
    Smícháním všech suchých ingrediencí a teplé vody necháme vzniklé těstíčko odpočinout.Dáme mu prostor cca 30 minut aby z vody navlhli semínka, hlavně chia. Přesně dostatek času než se dostatečně rozpálí trouba na 220°C. Po 15 minutách přimícháme lžíci oleje, ideálně pružnou plastovou stěrkou párkrát propracujeme těsto.Formu lehce vytřeme olejem, vlijeme připravené vykynuté (nelekjte se, kestli se netváří, že vykynulo) těsto, a pečeme v troubě při 
    160°C asi 60 minut.
    Těsto lehce vyklopíme na plech (vážně se lehce vyklopí) a dopečeme do křupava na plechu dalších 20 minut. Po úplném vychlazení (když to vydržíte), krájíme na plátky. Chutná sám osobě sladce, ale domácím džemem z hrušek, nebo jahod určitě nikdo nepohrdne.
    Jestli vám beránek, jeho chuť a „struktura“ zrníček zachutná, vyzkoušejte variantu, kdy si těsto připravíte večer předem do lednice, třeba v sobotu a klidně bez banánu. V neděli ráno máte za 30 minut hotové dokonalé zrníčkové sušenky ke snídani. Klidně i na slano s avokádovým guacamole nebo k jakémukoliv zeleninovému čatní. Stačí vám rozpálená trouba, pečící papír, a velikost kopečků pak záleží na tom, jak veliké máte rádi sušenky. U nás vedou velikosti vdolků …
    Dejte vědět.
    Více zajímavých fotografií k postupu receptu a receptů najdete na: www.dokonala-postava.com

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account