Veganská paštika z hlívy

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila HanaSahhu-arah

Ingredience

  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 1 ks Malá cibule
  • 30 - 50 g Vlašské ořechy
  • 1 lžíce Rozmarýn a majoránka
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 špetka Sůl a pepř

Instrukce

  • Veganská paštika je opravdu vynikající a navíc hlíva je velmi zdravá, obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu nebo zinku.
    RECEPT 
    Najemno nakrájenou cibuli orestujte na oleji.
    Přidáme rozmarýn a majoránku podle chuti a necháme provonět.
    Poté přidáme na kostičky nakrájenou hlívu a také mletý kmín, necháme chvíli orestovat, přidáme sůl a pepř podle chuti. Poté přidáme trochu vody a dusíme přibližně 10 - 15 minut.
    Do mixéru dáme vzniklou směs s hlívou a přidáme i vlašské ořechy. Pořádně mixujeme na strukturu, která se nám líbí. Pokud by byla paštika hustá, přidáme ještě vodu.
    Veganská paštika velmi dobře chutná s červenou cibulkou nebo jarní cibulkou. 
     
    TADK DOBROU A ZDRAVOU CHUŤ!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account