Veganská paštika je opravdu vynikající a navíc hlíva je velmi zdravá, obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu nebo zinku.RECEPT Najemno nakrájenou cibuli orestujte na oleji.Přidáme rozmarýn a majoránku podle chuti a necháme provonět.Poté přidáme na kostičky nakrájenou hlívu a také mletý kmín, necháme chvíli orestovat, přidáme sůl a pepř podle chuti. Poté přidáme trochu vody a dusíme přibližně 10 - 15 minut.Do mixéru dáme vzniklou směs s hlívou a přidáme i vlašské ořechy. Pořádně mixujeme na strukturu, která se nám líbí. Pokud by byla paštika hustá, přidáme ještě vodu.Veganská paštika velmi dobře chutná s červenou cibulkou nebo jarní cibulkou. TADK DOBROU A ZDRAVOU CHUŤ!