Večeře za 30 korun, co chutná jako foie gras

Vytisknout recept
Tento recept vás překvapí. Jeho kouzlo je v dobrém načasování – jakmile játra převaříte, budou tuhá a suchá. 
Nejprve nahrubo pokrájejte cibuli a rozdrťte česnek. Vhoďte vše na rozpálený olej a po pár minutách přidejte posekaná sušená rajčata, za minutku přijdou na řadu játra.
Nijak je nekrájejte - nechte je jak jsou, jen tak z nich neuteče žádná šťáva. Přidejte je na osmaženou cibuli s rajčaty a nechte zhruba 3 minuty smažit po jedné straně, pak je obraťte (každý kus zvlášť), a teď rychle – přidejte rajčatový protlak, opepřete a za minutku zalijte vínem. Plamen máme stále na střední až vysoký stupeň. Víno se postupně vypaří a s protlakem vytvoří úžasnou omáčku. Stačí 1-2 minuty. Pak promíchejte a vypněte. Na závěr hotový pokrm osolte a podávejte s čerstvým chlebem, či bagetkou.
Játra musí být uvnitř růžová a měkoučká. Je to jen o cviku 🙂
Dobrou chuť!

500g - kuřecí játra
1ks - cibule
3lžíce - sušená rajčata v oleji
1ks - stroužek česneku
2lžíce - olivový olej
3lžíce - rajský protlak 100%
1dcl - červené víno nebo portské
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account