Vánoční perníčky

Vytisknout recept
Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.
 
Do mísy dáme hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky.

Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.
 
 
 
Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.
500g - hladká mouka
150g - cukr moučka
2ks - vejce
1g - jedlá soda
1lžíce - koření do perníku
100g - hera
2ks - žloutky
100g - med
1lžíce - skořice
příprava - 60
vaření - 40
Kategorie Cukroví
Uvařila Barbora Janoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account