Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.
Do mísy dáme hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky.
Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.
Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.
Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.500g - hladká mouka150g - cukr moučka 2ks - vejce1g - jedlá soda1lžíce - koření do perníku100g - hera2ks - žloutky100g - med1lžíce - skořicepříprava - 60vaření - 40