Houbový kuba v portobellu – tradiční české jídlo na Vánoce

Vytisknout recept
Sušené houby namočte do horké vody na cca 10-15 min. před použitím k vaření receptu. Slijte je, ale vodu si ponechte. Kroupy propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu (použijte i tu z hub), osolte a kroupy uvařte do měkka.
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte vymačkané houby, kmín a asi 5 minut poduste. Směs zamíchejte k uvařeným kroupám, přidejte drcený česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi 20 minut na 180 stupňů.
Krásně a slavnostně vypadá, když vánočního kubu budete servírovat v grilovaném portobellu. Hlavičky potobella stačí dát na posledních 10 minut do trouby ke kubovi. 

3hrst - sušené hřiby
300g - kroupy
3lžíce - sádlo
1ks - sůl
3ks - česnek - stroužek
1lžička - sůl a pepř
1lžička - drcený kmín
4ks - portobello
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account