Valentýnský dort
Ingredience
- 200 g mandlí
- 1 PL kokosového tuku
- 200 g datlí
- 200 g kešu ořechů
- 70 g kokosového tuku
- 30 ml vody
- 200 g jahod (mražené)
- 600 g manga
- 200 g kokosového tuku
- 1 hrst borůvek
Instrukce
- Příprava základní vrstvyDo mixéru si dejte 200 g mandlí a pořádně je rozmixujte. K mandlím přidejte 1 lžíci kokosového tuku a 200 g datlí a opět mixujte, dokut se vše hezky nepromíchá a nespojí. Těsto si pak dejte do misky a ještě jednou rukama pořádně promačkejte.Hotové jej dejte do dortové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřete. Formu dejte do mrazáku a nechte zatuhnout.Příprava krému - první vrstvaDo mixérů si dejte 200 g kešu ořechů a 70 g kokosového tuku. Všechno rozmixujte do hladké kaše. Případně přidejte trochu vody. První vrstvu rozprostřete do formy a můžete na ní dát pár čerstvých borůvek, které lehce zamáčkněte do krému. Formu znovu vložte znovu do mrazáku, kde počká na další vrstvu krému.Příprava krému - druhá vrstvaMixér po kešu oříšcích nečistěte a přidejte 200 g jahod a 600 g očištěného manga a 200 g kokosového tuku. Všechno rozmixujte, dokut nemáte krásný krém.Jendu polovinu krému nalijte do formy a vraťte zpátky do mrazáku.Příprava krému - třetí vrstvaDo zbylého krému v mixéru přidejte 50 g borůvek a nechte rozmixovat. Borůvky dají krému krásnou fialovou barvu a chuť.Tento krém nalijte rovnoměrně do formy a posypte ovocem.Dejte dort do lednice a nechte ho zatuhnout. Vyndejte z formy, odstraňte pečící papír a můžete dozdobit. Navrch nasypte borůvky, ostružiny, plátky mandlí a vše, co máte rádi.