Ukrajinské pelmeně se smetanou

Vytisknout recept
Nejprve si připravíme těsto:
Na vál si dáme polohrubou mouku, přidáme žloutek, vodu a zaděláme řidší těsto. Posypeme je moukou a necháme hodinu odležet.
Mezitím si uděláme náplň:
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, mletým pepřem a vejce a pečlivě vše promícháme.
Z odleželého těsta vyválíme za pomoci hladké mouky na vále tenký plát a kulatým vykrajovátkem (nebo např. skleničkou) vykrájíme kolečka. Ta poklademe připravenou masovou náplní, v polovině přeložíme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vznikne nám tvar půlkolečka, jehož okraje přilepíme k sobě.
Takto připravené pelmeně vhodíme do osolené vroucí vody s bobkovým listem a vaříme 10 až 15 minut. Poté je vyndáme (nejlépe cedníkem) a servírujeme na talíře. Tam je poklademe kouskem másla a trochou zakysané smetany Ihned podáváme.
250g - polohrubá mouka
2ks - vejce
trochukapka - voda
20g - hladká mouka na válení
1kg - mleté maso
1špetka - pepř, sůl
1ks - cibule
3stroužek - česnek
1lžíce - smetana na chuť
příprava - 50
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MartaBajzová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account