tvarohový nákyp
Ingredience
- 3 vajíčka
- 100 g třtinového cukru
- 500 g tvarohu může být i nízkotučný
- 70 g hladké špaldové celozrnné mouky
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky skořice
- 2 větší jablka
Instrukce
- 1
- Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s třtinovým cukrem do pěny.
- 2
- Přimícháme tvaroh a promícháme. Následně přidáme i mouku, jedlou sodu a skořici.
- 3
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho opatrně do těsta.
- 4
- Plech vyložíme papírem na pečení a nalijeme na něj těsto. Použitý plech má rozměry 25 x 25 cm.
- 5
- Nahoru klademe oloupaná a nakrájená jablka. Nákyp pečeme 35–40 minut na 175 °C dozlatova.
Sladká dobrota.