Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
tvarohový nákyp
Vytisknout recept
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
40
minutes
min
Celkový čas
50
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
3
vajíčka
100
g
třtinového cukru
500
g
tvarohu
může být i nízkotučný
70
g
hladké špaldové celozrnné mouky
¼
lžičky jedlé sody
½
lžičky skořice
2
větší jablka
Instrukce
1
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s třtinovým cukrem do pěny.
2
Přimícháme tvaroh a promícháme. Následně přidáme i mouku, jedlou sodu a skořici.
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho opatrně do těsta.
4
Plech vyložíme papírem na pečení a nalijeme na něj těsto. Použitý plech má rozměry 25 x 25 cm.
5
Nahoru klademe oloupaná a nakrájená jablka. Nákyp pečeme 35–40 minut na 175 °C dozlatova.