Tvarohová bábovka ze špaldové mouky

Vytisknout recept

Dneska jsme dostali chuť na bábovku, a tak jsem z hlavy vyrobila,

Je mokrá, nedusivá, a to je nejlepší.

Do hnětací mísy jsem si oddělila 3 žloutky a zvlášť bílky, ze kterých jsem nejprve se špetkou soli vyrobila tuhý sníh.

Ke žloutkům jsem přidala 3 lžíce medu a vanilkový cukr a pustila šlehání.

Když vše bylo krásně napěněné, přidala jsem necelý hrnek oleje a pak na 30 sec. nahřáté mléko, taky hrnek. Nastrouhanou kúru z citronu, který jsem pořádně umyla.

Postupně jsem přidávala tvaroh.

V míse jsem si smíchala špaldovku s práškem do pečiva a toto tam také postupně přidávala. 

Když bylo těsto hotové, vlila jsem asi půlku do vymazané a strouhankou vysypané formy, do zbytku jsem přidala kakao, řádmě vmíchala a pak nalila na žlutou

(no z celozrnné mouky to není přímo žluté) vrstvu.

Dala jsem do předehřáté trouby, nejprve na 5 min na 190°C, pak na 30 minut na 170°C.

Upečení zkoušíme špejlí, která musí být suchá.

V kuchyni jak po výbuchu, ale bábovka se povedla a udělala radost.

Hudlenka


1ks - tvaroh
2hrnek - špaldová mouka celozrnná
1hrnek - olej
1hrnek - mléko
1ks - vanilkový cukr
1ks - prdopeč
3ks - vejce
1ks - citr. kúra
1špetka - sůl
3lžíce - kakao
3 lžíce - hnědý cukr nebo med
příprava - 10
vaření - 35-40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account