Dneska jsme dostali chuť na bábovku, a tak jsem z hlavy vyrobila,
Je mokrá, nedusivá, a to je nejlepší.
Do hnětací mísy jsem si oddělila 3 žloutky a zvlášť bílky, ze kterých jsem nejprve se špetkou soli vyrobila tuhý sníh.
Ke žloutkům jsem přidala 3 lžíce medu a vanilkový cukr a pustila šlehání.
Když vše bylo krásně napěněné, přidala jsem necelý hrnek oleje a pak na 30 sec. nahřáté mléko, taky hrnek. Nastrouhanou kúru z citronu, který jsem pořádně umyla.
Postupně jsem přidávala tvaroh.
V míse jsem si smíchala špaldovku s práškem do pečiva a toto tam také postupně přidávala.
Když bylo těsto hotové, vlila jsem asi půlku do vymazané a strouhankou vysypané formy, do zbytku jsem přidala kakao, řádmě vmíchala a pak nalila na žlutou
(no z celozrnné mouky to není přímo žluté) vrstvu.
Dala jsem do předehřáté trouby, nejprve na 5 min na 190°C, pak na 30 minut na 170°C.
Upečení zkoušíme špejlí, která musí být suchá.
V kuchyni jak po výbuchu, ale bábovka se povedla a udělala radost.
Hudlenka
1ks - tvaroh2hrnek - špaldová mouka celozrnná1hrnek - olej1hrnek - mléko1ks - vanilkový cukr1ks - prdopeč3ks - vejce1ks - citr. kúra1špetka - sůl3lžíce - kakao 3 lžíce - hnědý cukr nebo medpříprava - 10vaření - 35-40