Tvarohová bábovka
Ingredience
- 250 g Tvaroh (vanička)
- 200 g Tuk na pečení
- 4 ks Vejce
- 10 lžíce Polohrubá mouka
- 8 lžíce Cukr
- 5 lžíce Mléko
- 1 ks Citron
- 1 ks Prášek do pečiva
- Rozinky
- Mandle
Instrukce
- Rychlá, vláčná a velice chutná. Tak přesně takovou bábovku doporučuje Konatovka.Ráda bych Vám nabídla osvědčený recept na tvarohovou bábovku, která vydrží týden vláčná. Možná už jste ji některá pekla, ostatním ji připomenu. Jedná se jednoduchý a rychlý recept bez vážení ingrediencí.Tuk utřeme s cukrem, celými vejci a tvarohem (já to dělám v ručním robotu, je to rychlé). Pak přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nakrájené mandle (nemusí být), rozinky a citronovou kůru. Bábovkou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou (já používám jemnou strouhanku). Těsto do ní rozetřeme tak, že je shrnujeme ke stranám, aby byl prostředek hlubší než strany a tím dosáhneme toho, že po upečení zůstane povrch bábovky rovný.Pečeme v předehřátě troubě 45-50 minit při teplotě 170 stupňů Celsia.Tak ať Vám chutná, pokud ji vyzkoušíte. [:]