Trhanec

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 ml mléka
  • 240 g hladké mouky
  • 90 g másla na smažení
  • 40 g cukru krupice
  • 8 vajec
  • 2 střední jablka
  • 4 lžíce moučkového cukru a moučkový cukr na posypání na talíři
  • 3 lžíce rozinek
  • špetka soli

Instrukce

  • 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Mouku, sůl, mléko, cukr krupici a žloutky rozmícháme metličkou v míse dohladka. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme k těstíčku.
  • 2V pánvi na třetinovém ohni rozehřejeme třetinu másla, přidáme nakrájená jablka a necháme je během 1,5 minuty změknout.
  • 3Přilijeme polovinu těsta, necháme 30 vteřin opékat a posypeme ho polovinou rozinek. Těsto necháme ze spodní strany zezlátnout. Poté ho otočíme, přidáme část másla, necháme 1 minutu zatáhnout i z druhé strany a plochými vařečkami ho natrháme. Přidáme další část másla.
  • 4Trhanec bohatě pocukrujeme 2 lžícemi moučkového cukru, který necháme lehce zkaramelizovat. Natrhané části obrátíme a přidáme opět další část másla. Trhanec opět bohatě pocukrujeme. Trhanec dáme na talíř a zasypeme jej moučkovým cukrem. Druhou polovinu těsta a rozinek zpracujeme stejným způsobem.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    No, to je dobrota.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to nám dělávali ve školní jídelně… trhance 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account