4lžíce moučkového cukru a moučkový cukr na posypání na talíři
3lžíce rozinek
špetka soli
Instrukce
1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Mouku, sůl, mléko, cukr krupici a žloutky rozmícháme metličkou v míse dohladka. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme k těstíčku.
2V pánvi na třetinovém ohni rozehřejeme třetinu másla, přidáme nakrájená jablka a necháme je během 1,5 minuty změknout.
3Přilijeme polovinu těsta, necháme 30 vteřin opékat a posypeme ho polovinou rozinek. Těsto necháme ze spodní strany zezlátnout. Poté ho otočíme, přidáme část másla, necháme 1 minutu zatáhnout i z druhé strany a plochými vařečkami ho natrháme. Přidáme další část másla.
4Trhanec bohatě pocukrujeme 2 lžícemi moučkového cukru, který necháme lehce zkaramelizovat. Natrhané části obrátíme a přidáme opět další část másla. Trhanec opět bohatě pocukrujeme. Trhanec dáme na talíř a zasypeme jej moučkovým cukrem. Druhou polovinu těsta a rozinek zpracujeme stejným způsobem.