Tradiční kvašáky

Vytisknout recept
Na kvašené okurky vzpomínám jako na nezbytný doplněk  večeří v létě.Teď se s vámi podělím o recept na ně. Umyjeme okurky,  naskládáme je do třílitrové sklenice, proložíme kořením, můžeme podle své chuti přidat i jednu nebo dvě feferonky. Svaříme vodu se solí a horký nálev nalijeme na okurky ve sklenici. Přikryjeme víčkem a necháme v teple  tři až pět dní kvasit. Ochutnáme a pokud se nám zdají okurky již dost kyselé, uložíme je do  lednice. Moc dlouho  nám tam nevydrží. Chleba namazaný sádlem nebo máslem  a kyselá okurka je v létě  top.

1l - voda
1ks - mrkev
1ks - cibule
1ks - kopr
15ks - přerostlé okurky nakládačky
40g - sůl
5ks - celý pepř
1lžička - horčičné semínko
2ks - bobkový list
příprava - 60
vaření - 5
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila JanaHoráková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account