Tikka Masala s pečeným květákem a rostlinným gyrosem

Vytisknout recept
Odlehčete svému jídelníčku a zkuste to s rostlinnými alternativami. Uvidíte, je to dobrý.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • Balení Rostlinného gyrosu Good Calories
  • 5-6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 čajová lžička granulovaného česneku
  • 1 čajová lžička oregana
  • Velká špetka soli
  • 2 stroužky česneku
  • Silný plátek zázvoru
  • ½ cibule
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 čajové lžičky gram masaly
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 lžíce červené papriky
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • 1 ks červené papriky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 200 ml kokosové smetany
  • Velká hrst kešu oříšků
  • Podle chuti: limetka svazek koriandru, rýže

Instrukce

  • Květák rozdělíme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, posypeme paprikou, oreganem, česnekem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 23 minut při teplotě 210 °C.
  • Mezitím nakrájíme česnek, zázvor a cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme předem nakrájenou zeleninu a smažíme spolu s kořením (garam masala, skořice, kmín, červená paprika a kurkuma).
  • Když cibule změkne, přidáme papriku nakrájenou na velké kostky a chvíli smažíme.
  • Následně přidáme upečené kousky květáku a gyros a‘la kuře. Smícháme všechny ingredience a smažíme cca 3 minuty.
  • Nakonec přidáme rajčata z plechovky a kokosovou smetanu. Promícháme a necháme asi 5 minut povařit. Závěrem přisypeme kešu oříšky.
  • Jídlo podáváme s rýží, posypeme lístky koriandru a bohatě zakápneme limetkovou šťávou.

Notes

Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/
Zdroj a foto: Good Calories
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account