Odlehčete svému jídelníčku a zkuste to s rostlinnými alternativami. Uvidíte, je to dobrý.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Balení Rostlinného gyrosu Good Calories
5-6lžic olivového oleje
1lžíce červené papriky
1čajová lžička granulovaného česneku
1čajová lžička oregana
Velká špetka soli
2stroužky česneku
Silný plátek zázvoru
½cibule
1lžíce kokosového oleje
2čajové lžičky gram masaly
½čajové lžičky skořice
1čajová lžička kmínu
1lžíce červené papriky
½čajové lžičky kurkumy
1ks červené papriky
1plechovka krájených rajčat
200mlkokosové smetany
Velká hrst kešu oříšků
Podle chuti: limetkasvazek koriandru, rýže
Instrukce
Květák rozdělíme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, posypeme paprikou, oreganem, česnekem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 23 minut při teplotě 210 °C.
Mezitím nakrájíme česnek, zázvor a cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme předem nakrájenou zeleninu a smažíme spolu s kořením (garam masala, skořice, kmín, červená paprika a kurkuma).
Když cibule změkne, přidáme papriku nakrájenou na velké kostky a chvíli smažíme.
Následně přidáme upečené kousky květáku a gyros a‘la kuře. Smícháme všechny ingredience a smažíme cca 3 minuty.
Nakonec přidáme rajčata z plechovky a kokosovou smetanu. Promícháme a necháme asi 5 minut povařit. Závěrem přisypeme kešu oříšky.
Jídlo podáváme s rýží, posypeme lístky koriandru a bohatě zakápneme limetkovou šťávou.
Notes
Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/Zdroj a foto: Good Calories