Těstoviny
Ingredience
- olivový olej 4 PL
- česnek 1 stroužek
- rozmáčknutý nožem naplocho
- pancetta 80 g
- nakrájená
- chilli sušené 1 ČL
- nebo 1–2 feferonky podle chuti
- květák 500 g
- bez košťálu rozebraný na malé růžičky (my jsme použili žlutý květák)
- sůl
- pepř
- čerstvě mletý
- těstoviny 300 g
- conchiglie
- parmazán 80 g
- strouhaný
- bylinky
Instrukce
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte na něj stroužek česneku a chvíli restujte. Jakmile česnek olej ovoní, vyjměte jej. Přidejte pancettu, chilli nebo nakrájenou feferonku a opékejte, až pancetta zavoní.
- Pak vsypte květák a dobře jej opečte, několik drobných křupavých růžiček vyjměte a uložte stranou na ozdobení. Květák zalijte horkou vodou, aby byl jen těsně ponořený, přiklopte a na mírném ohni vařte 10–15 minut, aby úplně změknul. Občas zamíchejte a rozmělňujte růžičky vařečkou, kdyby bylo potřeba, dolijte trošku horké vody.
Zase nový recept na oběd. Díky.
Za málo 🙂
těstoviny na 1000 způsobů, paráda, díky za recept _:-)
Miluji. Tak tak…