Těstoviny

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • olivový olej 4 PL
  • česnek 1 stroužek
  • rozmáčknutý nožem naplocho
  • pancetta 80 g
  • nakrájená
  • chilli sušené 1 ČL
  • nebo 1–2 feferonky podle chuti
  • květák 500 g
  • bez košťálu rozebraný na malé růžičky (my jsme použili žlutý květák)
  • sůl
  • pepř
  • čerstvě mletý
  • těstoviny 300 g
  • conchiglie
  • parmazán 80 g
  • strouhaný
  • bylinky

Instrukce

  • Na velké pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte na něj stroužek česneku a chvíli restujte. Jakmile česnek olej ovoní, vyjměte jej. Přidejte pancettu, chilli nebo nakrájenou feferonku a opékejte, až pancetta zavoní.
  • Pak vsypte květák a dobře jej opečte, několik drobných křupavých růžiček vyjměte a uložte stranou na ozdobení. Květák zalijte horkou vodou, aby byl jen těsně ponořený, přiklopte a na mírném ohni vařte 10–15 minut, aby úplně změknul. Občas zamíchejte a rozmělňujte růžičky vařečkou, kdyby bylo potřeba, dolijte trošku horké vody.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Zase nový recept na oběd. Díky.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    těstoviny na 1000 způsobů, paráda, díky za recept _:-)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account