Tatarák s morkem na topince

Vytisknout recept

Postup:

 
1) Tzv. palce z hovězí svíčkové nakrájíme na slabší plátky a na krájecí desce škrábeme nožem tak, abychom od masa oddělili šlachy a blanky. Naškrábané maso uchováme v chladničce.
 
2) Oloupeme si cibuli a česnek. Propláchnuté kapary nasekáme nožem nadrobno.
 
3) Morkové kosti spaříme ve vroucí vodě a vyjmeme. Přivedeme vodu k varu a opět vložíme morkové kosti. Mírným varem povaříme asi 30 minut a kosti vyjmeme. Morek opatrně vyklepneme z kostí (můžeme si pomoci špičkou nože, ale snažíme se, aby váleček morku zůstal vcelku) a morek na chvíli vložíme do mrazničky.
 
4) Česnek utřeme nožem na pastu a cibuli nasekáme velmi najemno.
 
5) Tatarák ze svíčkové dochutíme solí, pepřem, lžičkou hořčice, přidáme utřený česnek, nasekanou cibulku, kapary a petrželku. Nakonec důkladně promícháme s extra panenským slunečnicovým olejem a jednotlivé porce nachystáme na talířky.
 
6) Krajíce chleba pokapeme extra panenským slunečnicovým olejem a opečeme na grilu z obou stran dozlatova.
 
7) Na horké pánvi nebo na grilu zprudka a ze všech stran opečeme válečky morku (nesmí se na pánvi zdržet, aby se nerozpustil) a ozdobíme jím porce tataráku.
 

 A máme hotovo! Dobrou chuť *wine*

 

400 g - Palce z hovězí bio svíčkové
ks - 1 červená cibule nebo 3 šalotky
1lžíce - Propláchnuté kapary
2ks - Morkové kosti
1lžíce - Sůl
ks - Pepř podle chuti
3lžíce - Extra panenský slunečnicový olej
1hrst - Petrželka na ozdobu
1lžička - Hořčice
ks - Na špičku nože třeného česneku
4ks - Krajíc chleba na topinky
příprava - 25
vaření - 45
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila VandaR.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account