Tarhoňa s pečenou dýní
Ingredience
- 1 máslová dýně nebo menší Hokkaido dýně nebo jiná dýně podobné velikosti
- kvalitní olivový olej nebo jakýkoli jiný
- sůl pepř
- hrst dýňových semínek
- můžete přidat: trochu nasekaného čerstvého rozmarýnu
- hrst slunečnicových semínek případně sekaných vlašských ořechů
- strouhaný sýr parmazánového typu na posypání na talíři
- tarhoňa
Instrukce
- Máslovou dýni oloupeme. Pokud zvolíme Hokkaido, loupat nemusíme. Odstraníme semínka a nakrájíme na 1, 5 – 2 cm kousky.
- Dáme na plech a pokapeme olejem. Osolíme, opepříme a posypeme semínky, případně ořechy a rozmarýnem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
- Po uplynutí této doby už skoro upečenou dýni proházíme na plechu a ještě na 10 minut necháme opéct.
- Tarhoňu uvaříme během pečení dýně podle běžného postupu pro těstoviny.
- Tarhoňu dáme na talíř, obložíme ji dýní se semínky, pokapeme olejem a případně posypeme strouhaným sýrem.
- Je to tak prosté a tak moc dobré.
TIP:
- Úplně klidně můžete místo tarhoni použít polentu (pak bude recept bez lepku) nebo těstoviny jiných tvarů.
- Více podobných receptů najdete na mém webu: www.varmejinak.cz
Tarhoňu mám moc ráda.
vypadá to dobře, tarhoňu jsem ještě neochutnala
Určitě vyzkoušejte, je to rychlovka
Tarhoňu mám doma, to bych mohla vyzkoušet, jídlo vypadá velmi lákavě
Věřím, že recept bude mít úspěch.
Vypadá to dobře a taky zdravě, ráda vyzkouším 😊
Fajn, budu ráda za názor, jak chutnalo
vyzkouším
Super, budu ráda za názor, jak chutnal :).
Prima nový a zdravý recept. Vyzkouším.
Super, budu ráda za názor, jak chutnal :).