Pochoutka z Itálie na vašem stole: Tagliatelle s lososem
Ingredience
- 4 lžíce Olivový olej
- 1 ks Šalotka nebo cibule
- 1/2 sklenička Voda nebo bílé víno
- 250 g Cherry rajčata
- 250 g Losos (nejlépe čerstvý nebo chlazený)
- 300 g Tagliatelle (ideálně čerstvé)
- Mořská sůl
- Pepř
- Citron
- 1 hrst Nahrubo nasekaný čerstvý kopr
Instrukce
- Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte zhruba minutu nadrobno nasekanou cibuli/šalotku, přidejte na kousky nakrájeného lososa a opékejte dozlatova, cca 5 minut.Cherry rajčátka nakrájejte na půlky, přidejte do směsi, podlijte vodou či vínem, osolte, opepřete, přisypte polovinu množství kopru. Duste pod pokličkou cca 10 minut, občas promíchejte.Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny. Čerstvé se vaří velmi krátce. Po uvaření sceďte, ale neproplachujte, část vody z těstovin si nechte stranou.Uvařené těstoviny přidejte do směsi, přidejte vodu z těstovin, stačí několik lžic, omáčka se pak lépe přichytí. Promíchejte, nevařte, naopak vypněte sporák/kamna/indukční desku...Přidejte zbytek kopru, případně dochuťte, pokapejte citronem, podávejte a nechte si chutnat.Inspirace z Itálie Recept je inspirován italským receptem na těstoviny s uzeným pstruhem z kuchařky Dva italští gurmáni. Více receptů, článků o jídle a recenzí na kuchařky a knihy o jídle najdete na mém blogu Jídlog.cz