Sýrový chlebíček s uzeným masem a bylinkami

Vytisknout recept
Slaný biskupský chlebíček se sýrem, uzeným masem a bylinkami bude důstojnou součástí slavnostní tabule na pozici předkrmu, uctíte jím i své hosty při domácí party nebo posezení s přáteli, ale chutnat bude i jako prostá rodinná večeře. Recept je velmi snadný a rychlý.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • polohrubá mouka - 300 g
  • sýr gouda, ementál, eidam aj. - 200 g
  • mléko - 180 ml
  • uzené maso - 150 g
  • uzený vývar - 70 ml
  • vejce - 3 ks
  • máslo - 50 g
  • petrželka pažitka, kopr nebo jiné zelené bylinky - dle chuti
  • jedlá soda - 1 lžička
  • sůl - dle chuti
  • mletý černý pepř - dle chuti

Instrukce

  • 1.
  • KROK
  • Vyklepněte tři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte změklé máslo a vyšlehejte obojí do pěny. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. Zelené bylinky zbavte tuhých stonků a zbytek nasekejte najemno. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
  • 2.
  • KROK
  • Hladkou mouku prosejte přes jemné sítko spolu s jedlou sodou, přidejte k ní sůl a čerstvě mletý černý pepř a všechny suché ingredience spolu pečlivě promíchejte. Mléko a uzený vývar smíchejte v jedné nádobě. Nyní střídavě zapracovávejte do misky s vyšlehaným žloutkem a máslem jednou moučnou směs a jednou mléko s vývarem. Pokaždé vše zapracujte do homogenní směsi a pokračujte v přidávání, dokud nebudou všechny ingredience spojené do řidšího těsta.
  • 3.
  • KROK
  • Do hotového těsta vmíchejte jemně nakrájené maso, strouhaný sýr a nasekané bylinky. Promíchejte a nakonec vmíchejte bílkový sníh. Výslednou směs vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček a párkrát s ní zatřeste a klepněte o desku stolu, abyste vyhnali veškeré vzduchové bubliny z těsta.
  • 4.
  • KROK
  • Připravený chlebíček vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu kolem 35 až 40 minut. Hotový slaný chlebíček nakrájejte na plátky a podávejte jako chutný předkrm nebo večeři.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    tak to bude ňamka

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Pěkný a dobrý recept.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Chutnalo by mi….dělávám podobný na Velikonoce

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account