Sýrový chlebíček s uzeným masem a bylinkami
Ingredience
- polohrubá mouka - 300 g
- sýr gouda, ementál, eidam aj. - 200 g
- mléko - 180 ml
- uzené maso - 150 g
- uzený vývar - 70 ml
- vejce - 3 ks
- máslo - 50 g
- petrželka pažitka, kopr nebo jiné zelené bylinky - dle chuti
- jedlá soda - 1 lžička
- sůl - dle chuti
- mletý černý pepř - dle chuti
Instrukce
- 1.
- KROK
- Vyklepněte tři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte změklé máslo a vyšlehejte obojí do pěny. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. Zelené bylinky zbavte tuhých stonků a zbytek nasekejte najemno. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
- 2.
- KROK
- Hladkou mouku prosejte přes jemné sítko spolu s jedlou sodou, přidejte k ní sůl a čerstvě mletý černý pepř a všechny suché ingredience spolu pečlivě promíchejte. Mléko a uzený vývar smíchejte v jedné nádobě. Nyní střídavě zapracovávejte do misky s vyšlehaným žloutkem a máslem jednou moučnou směs a jednou mléko s vývarem. Pokaždé vše zapracujte do homogenní směsi a pokračujte v přidávání, dokud nebudou všechny ingredience spojené do řidšího těsta.
- 3.
- KROK
- Do hotového těsta vmíchejte jemně nakrájené maso, strouhaný sýr a nasekané bylinky. Promíchejte a nakonec vmíchejte bílkový sníh. Výslednou směs vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček a párkrát s ní zatřeste a klepněte o desku stolu, abyste vyhnali veškeré vzduchové bubliny z těsta.
- 4.
- KROK
- Připravený chlebíček vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu kolem 35 až 40 minut. Hotový slaný chlebíček nakrájejte na plátky a podávejte jako chutný předkrm nebo večeři.
tak to bude ňamka
Pěkný a dobrý recept.
Chutnalo by mi….dělávám podobný na Velikonoce