Svíčkové řezy plněné kozím sýrem
Ingredience
- 800-1000 g Svíčkové
- 4 lžíce Čerstvý kozí sýr
- 1 ks Červená naložená feferonka
- 4 snítky Rozmarýn
- Pepř drcený
- 4 lžíce Olivový olej
- 6 ks Jarní cibulka nebo šalotka
- 200 ml Suché bílé víno
- 1 lžíce Máslo
- Sůl
Instrukce
- Ideální pohoštění pro slavnostní příležitost nebo když se chcete prostě jen rozmazlovat...Jelikož je po Vánocích, tak se snažím dávat i "lehčí" jídla, která nejsou těžká a jsou dobře stravitelná. Zde jde pouze o maso, které se používá i při dietách, takže .....Moje drahá polovička nemá vyloženě ráda českou kuchyni, takže hledám v různých zemích inspiraci.Navíc je tento pokrm i tak trochu slavnostní, a tak jím nikdy nepohrdnou i návštěvy 🙂Tak jdeme na to :Kozí sýr promícháme v misce s nasekanou papričkou. Z omyté, odblaněné a osušené svíčkové nakrájíme přes vlákno 4 vyšší špalíčky, přibližně 5 cm vysoké. Ostrým nožem prořízneme na řezu kapsu a naplníme ji sýrem a otvor uzavřeme větvičkou rozmarýnu.Maso okořeníme pepřem, potřeme části oleje a necháme asi hodinu v chladu odležet.Rozpálíme si pánev a na zbylém oleji maso zprudka z obou stran pečeme, po každé straně asi cca 3 minutky. Zmírníme plamen a dopékáme z každé strany celkem asi 4 - 5 minut. Maso přendáme na nahřátý talíř, osolíme a pod alobalem necháme 5 minut odpočinout.Ve výpeku osmahneme rozpůlené šalotky, zalijeme vínem a necháme vařit, dokud se víno skoro neodpaří a nevznikne šťáva. Nakonec zjemníme máslem, popřípadě dochutíme a podáváme s upečeným masem.Pro mne je nej příloha restované fazolky, ale tuhle volbu už nechám pouze na vás. 🙂