Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit
Ingredience
- 1 ks Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
- 1 lžíce Třtinový cukr
- 200 ml Mandlové mléko
- 250 ml Sójová smetana
Jahodová omáčka:
- 200 g Jahody (mražené)
- 2 lžíce Třtinový cukr
- 50 ml Voda
- 1 lžička Kukuřičný škrob
Instrukce
- Jemný, sladký, voňavý po vanilce a hedvábný smetanovým základem. Jednoduchý, rychlý a naprosto luxusní dezert, kterým své chuťové pohárky určitě neurazíte. Tento recept je v bezlepkové verzi a na rostlinné bázi. Ani tak na své přitažlivosti neztrácí.Na přípravu 4 výtečných porcí si připravte:1 sáček bezlepkové směsi na výrobu Panna Cotty200 ml mandlového mléka250 ml sójové smetany1 PL třtinového cukru4 mističky vypláchnuté studenou vodouObsah sáčku smíchejte s cukrem a smetanou.Mléko přiveďte k varu. Přilijte smetanovou směs a povařte 1 minutu. Nalijte ihned do připravených misek a dejte vychladnout. Doba tuhnutí je kolem 2 - 3 hodin. Na jahodovou omáčku budete potřebovat:200 g mražených jahod2 PL třtinového cukru50 ml studené vody1 ČL kukuřičného škrobuMírně rozmražené jahody dejte do rendlíku, podlijte polovinou připravené vody, ocukrujte a postavte na plotýnku. Přiveďte k varu. V druhé polovině vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte k jahodám. Provařte asi 1 minutu, aby omáčka získala jemnou a krémovou konzistenci.Vychladlou Panna Cottu opatrně vyklepněte z mističek na talíře. Zalijte teplou omáčkou a podávejte. Dobrou chuť.(Proto, aby se vám podařilo dezert vyklopit a nepotrhat ho, je důležité mít mističky před naléváním teplé hmoty vypláchnuté studenou vodou)