Super-zdravý koláč s kukuřičnými lupínky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 hrnek Vlašské ořechy (mleté)
  • 2 hrnek Kukuřičné lupínky (mleté) Corn Flakes
  • 1 ks Vejce
  • 100 g Máslo
  • 4 cl Javorový sirup
  • 4 cl Datlový sirup
  • 2 cl Pampeliškový sirup

NÁPLŇ

  • 300 g Ovoce
  • 4 cl Javoroví sirup
  • 4 cl Chardonay víno
  • 1 ks Skořice
  • 1 ks Vanilkový pudink
  • 0,4 dcl Mléko
  • 4 lžíce Sirup nebo cukr
  • 2 lžíce Maizena nebo jiný škrob na zahuštění

Instrukce

  • Milé ženy,
    tento koláč udělá radost všem, kteří milují křupavé ořechy v kombinaci s ovocem a vláčným pudinkovým přelivem. Cukr je nahrazen sirupy, které dodají těstu i náplni patřičný šmrnc. 
    Tak pojďme do přípravy! Co budeme potřebovat:1 hrnek vlašských ořechů, které si umeleme2 hrnky kukuřičných lupínků, opět semletých1 vajíčko celé100 g másla4 cl javorového sirupu4 cl datlového sirupu2 cl pampeliškového sirupu Troubu si předehřejeme na 180 °C.
    Do mísy si nasypeme umleté ořechy a lupínky. Přidáme změklé máslo, vajíčko a přilijeme sirupy. Vše dobře prohněteme a vypracujeme pevné a soudržné těsto. Formu o průměru 25 - 30 cm si vyložíme pečícím papírem (nebo vymažte, jak jste zvyklé) a těsto do formy "vytlačíme".
    Vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova (20 - 25 minut). Upečený korpus necháme vychladnout.
    Na ovocnou náplň si připravíme:300 g ovoce (já jsem použila ostružiny, lze jakékoliv - jablíčka, rybíz, jahody, maliny, směs plodů, které máte rády)4 cl "Chardonnay" vína (můžete jakékoliv, které máte právě načaté v ledničce)4 cl javorového sirupu (opět můžete nahradit sirupem, který máte doma po ruce, třeba i šťávou JUPÍ)špetka skořice škrob na zahuštění (Maizena, bramborový)
    Ovoce dáme do kastrůlku, podlijeme vínem, zakápneme sirupem, přidáme špetku skořice a zredukujeme. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Vznikne ovocný pudink, který ihned vlijeme na vychlazený korpus.
    A necháme zatuhnout.
    Jako poslední si připravíme pudinkový přeliv.1 vanilkový pudink4 dcl mléka4 lžíce javorového sirupu (nebo cukru)
    Uvaříme pudink podle návodu, jen mléka dáme pouze 4 dcl. Hotovým pudinkem přelijeme korpus s ovocem a dáme vychladit. Aby nám pudink na povrchu při chladnutí nepopraskal, zasypeme ještě teplý moučkovým cukrem.
    A zdravá dobrota je na světě. V teplých dnech jara a léta k odpolední kávě nebo čaji "o páté" je vynikajícím osvěžením a povzbuzením.
    Dobrou chuť!
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account