Šťáva z černé jeřabiny

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila MartinaJanečková

Ingredience

  • 2 l Černé jeřabiny
  • 1 l Voda
  • 1 kg Cukr
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • 1 dcl Rum

Instrukce

  • Ideální životabudič na chladné podzimní večery! 
    Asi 2 l kuliček jeřabiny propláchneme vodou, přesypeme do většího hrnce a přilijeme 1 litr vody. Vaříme 20 minut. Jeřabiny trochu pomačkáme, šťávu scedíme a odměříme. Na 1 litr šťávy přidáme 1 kg cukru a 2 vanilkové cukry a opět povaříme asi 10 minut. Ještě horké plníme do sklenic s kovovým víčkem a otočíme.
    Na jeřabinový likér přidáme 1 dcl tuzemáku na 4 dcl tohoto sirupu. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account